- Tidlös svensk design och kvalitet -

För ett skönare liv

Ekens erbjuder sovmiljö med upplevelse och känsla för dig som vill ha hög kvalitet och god design. Sedan 1938 har Ekens skapat sängar med kvalitet, nytänkande och oslagbar sovkomfort.

Vår filosofi

Som ett av Sveriges ledande sängvarumärken tar vi med vår senaste kollektion Ekens vidare till nya nivåer av komfort som bygger på en kombination av vår mångåriga erfarenhet, väl utvalda moderna material och vårt unika byggsätt MLB.

Ekens designas och byggs i Sverige

Sedan 1938 har Ekens skapat sängar med kvalitet, nytänkande och oslagbar sovkomfort. Alla typer av material som ingår i en Ekens säng är valt med omsorg – vare sig det är stoppningsmaterial och resårsystem som inte syns på utsidan eller tyger och tillbehör som skapar känsla och uttryck.

Hantverkskunnande

Ekens sängar byggs i Sverige av erfarna sängbyggare med stort hantverkskunnande och med material av högsta kvalitet. Våra erfarna sängbyggare och sängutvecklare skapar sängar där tradition och innovation går hand i hand.


God sovkomfort

MLB – Multi Layer Bed – är ett innovativt sätt att bygga sängar. Genom att använda enbart högkvalitativa material med bästa följsamhet ger våra sängar enastående avlastning och ett jämnt mottryck – de viktigaste egenskaperna för god sovkomfort.


Miljö & kvalitet

Ekens arbetar konsekvent för högsta kvalitet och minimerad miljöpåverkan. Hela vår tillverkningsprocess är certifierad enligt både ISO 9001 och ISO 14001. Våra tyger är Öko-tex godkända och våra träramar är byggda med FSC®-märkt trä.

Design och detaljer som skapar helhet

Det är såväl de stora som små sakerna som gör att sängen blir välintegrerad i ett sovrum. Vårt breda sortiment av gavlar hjälper till att skapa enhetlighet och känsla i sovrummet och det stora sortimentet med ben i olika former, höjder och material ger möjlighet att knyta an till övrig inredning. Med vår nya innovativa förhöjningsram kan du också få ett helt nytt designuttryck på din ramsäng, ett uttryck liknande kontinentalsängens fast nättare.

Ett av marknadens bredaste sängsortiment

Du väljer mellan ENTRÉ, ELEMENT, ESSENS & ELEGANS - fyra modellserier som alla bygger på den unika MLB-konstruktionen och som alla har Ekens stilsäkra design och detaljkvalitet.

Varje modellserie finns att få som resårsäng, kontinentalsäng och som ställbar säng. Du väljer dessutom mellan många storlekar, komfortnivåer och färger - allt för att hitta just din säng som ger dig optimal sovkomfort och en fin sovrumsmiljö.

Nyheter är våra smarta lösningar för att skapa sängar med förvaring samt en elegant förhöjningsram som gör att en Ramsäng får ett designuttryck som ligger nära kontinentalsängens.

Komplettera med vackra tillbehör för att skapa ditt personliga sovrum.

MLB - en exceptionell komfortupplevelse

Det syns inte på utsidan men du upptäcker snart att våra sängar är annorlunda inuti, jämfört med andra sängar. Vår unika MLB-konstruktion innebär ett totalt nytänkande inom sängkonstruktion. Hela sängens uppbyggnad från den starka ribbottnen, via fjädersystemet och upp till stoppningsmaterialen närmast kroppen är förändrade och vidareutvecklade för att lyfta sovkomforten till en helt ny nivå. Du märker skillnaden när du vaknar pigg och utvilad varje morgon. Prova själv och upplev revolutionerande sovkomfort.

Unik sovkomfort med MLB
Genom att endast använda de absolut bästa materialen med högsta FÖLJSAMHET, skapar vi sängar som har utomordentligt bra avlastning och stöd längs hela kroppen. Det gör i sin tur att sängen får ett jämnare MOTTRYCK vilket är en av de viktigaste egenskaperna för att skapa god sovkomfort. Principen är enkel - bara en kombination av de bästa individuellt avlastande materialen får användas. Sängens uppbyggnad, med en kombination av väl tilltagna lager av avlastande resårsystem och stoppningsmaterial, ger ett optimerat KOMFORTDJUP. Byggsättet gör att du får samma komfortdjup över hela liggytan och därmed bättre avlastning för hela kroppen.

Mottryck

Som ett resultat av den individuella följsamheten blir mottrycket jämnare i sängen gentemot kroppen – en av de viktigaste egenskaperna för god sovkomfort.


Följsamhet

Genom att endast välja material som har riktigt bra individuell följsamhet – såväl stoppning som fjädrar – skapas förutsättningar för bästa avlastning och stöd.


Komfortdjup

MLB-konstruktionen, med väl tilltagna lager av avlastande stoppningsmaterial och resårer, gör att komfortdjupet är bibehållet över hela liggytan för bästa avlastning av hela kroppen.

Ekens – Över 75 år av utveckling

Ekens grundades 1938 i Karlshamn av Frank Sandberg. Han var redan då, i en ålder av 46 år, vida berest både i Europa och i USA, där han föddes 1892 av svenska föräldrar.

Inspiration till namnet Ekens tog Frank från Blekinges landskapsblomma som är ek.
Familjen Sandberg ägde och drev företaget i tre generationer. Franks son Bo Sandberg, samt sonsonen Harald, efterträdde grundaren Frank som VD.

Ganska snart, 1946, flyttades företaget från Blekinge till Skåne där moderna och funktionella lokaler byggdes i Tollarp. Efter några framgångsrika år med täcken och textilier som huvudsakliga produkter ville Frank Sandberg prova att göra bekvämare och skönare resårsängar än vad marknaden kunde erbjuda.

Framgångarna lät inte vänta på sig och åren framöver växte Ekens till att bli en av Sveriges mest välrenommerade sängtillverkare. Ekens blir välkända för sina snygga, innovativa och mycket komfortabla kvalitetssängar.

1991 blev Ekens och Hilding Anders, som var den andra stora sängtillverkaren i trakten, ett företag.

Två innovativa sängtillverkare blev starkare tillsammans och Ekens tar nu, som ett av landets ledande sängvarumärken, traditionerna vidare med samma höga ambition - att alltid erbjuda den skönaste säng som finns att få.

En av världens största sängtillverkare

Ekens är en del av Hilding Anders familjen

Hilding Anders är den ledande sängtillverkaren i Europa och Asien och har sitt huvudkontor i Malmö. Företaget grundades 1939 och finns idag i 19 länder med försäljning på 65 platser med sammanlagt cirka 9 500 anställda. Under 2016 hade Hilding Anders en omsättning på 872 miljoner euro.

Med ett urval av egna, starka varumärken och konkurrenskraftiga egna varumärkeskoncept erbjuder Hilding Anders sängar och madrasser för alla behov. Vi anstränger oss varje dag för att ge världen en god nattsömn och vi strävar efter att bli världsledande inom sängar och madrasser.

www.hildinganders.com