Ekens - För ett skönare liv

-Tidlös svensk design och kvalitet -

- Personligt och stilsäkert sovrum -

- Snygg, sängnära förvaring -

Stilsäkert sovrum

Vi är alla olika och sover på olika sätt och därför finns det ingen universalsäng som passar alla. Ekens erbjuder ett stort sortiment med olika modeller, olika komfortnivåer och olika bäddmadrasser för att du skall kunna hitta en säng som passar just dig.

Det första valet är om du ska ha en Ramsäng, Kontinentalsäng eller en Ställbar säng. Nästa beslut gäller vilken pris- och kvalitetsnivå du vill ha samt vilken bäddmadrass och komfortnivå som passar din sovstil.

Titta också på våra senaste nyheter: Ramsäng med förvaring och Ramsäng med förhöjningsram. Kanske är de svaret på dina önskningar och behov.

Slutligen kommer de personliga valen av färg, ben och tillbehör som ger dig möjlighet att få ett stilsäker sovrum som ger njutning både dag och natt.

Vilken sängtyp passar mig?

Ramsäng

Ramsängen består av en ram som innehåller ett resårsystem och individuellt avlastande stoppningsmaterial (MLB). De olika prisnivåerna speglar sovkomfort, tygkvalitet och sängens kvalitet i stort. Ramsängen kan kompletteras med rymliga sänglådor eller en snygg förhöjningsram.


Kontinentalsäng

En kontinentalsäng består av två underbäddar var och en med ett fjädersystem byggt i en ram. Ovanpå dessa läggs en övre resårmadrass som täcker de bägge undre bäddarna. Kontinentalsängen är alltså nästan alltid en dubbelsäng.


Ställbar säng

Den Ställbara sängen bygger på resårsängens principer fast med möjlighet att reglera huvud- och fotända vilket ger ökad funktionalitet. Du kan tyst och smidigt reglera din säng för att passa sovande, tv-tittande, läsning eller frukost-på-sängen ätande.

Komplettera med förvaring

De flesta håller nog med om att det alltid behövs extra plats för kläder, sängkläder, leksaker, hobbyutrustning och annat som ska finnas lättillgängligt men ändå inte synas. Det kan också vara saker man vill ha direkt till hands i sängen som behöver få sin plats.

Ekens erbjuder förvaringslösningar som ger möjlighet till funktionell och praktisk förvaring på ett elegant sätt. Tre av våra ramsängar kan enkelt kompletteras med en tygklädd förvaringslåda under sängen och om du vill ha ytterligare utrymme finns det en rymlig, matchande sänglåda som kan placeras fritt i rummet. Den riktigt sängnära förvaringen för de små sakerna tar vår praktiska multificka elegant hand om.

Våra unika lösningar för sängnära förvaring passar våra ramsängar för modellerna ELEMENT, ESSENS och ELEGANS.

Stilsäker design ger välbefinnande

Det är såväl de stora som små sakerna som gör att sängen blir välintegrerad i ett sovrum. Vårt breda sortiment av gavlar hjälper till att skapa stor enhetlighet i sovrummet och det stora sortimentet med ben i olika former, höjder och material ger möjlighet att knyta an till övrig inredning. Med vår nya innovativa förhöjningsram kan du också få ett helt nytt designuttryck på din ramsäng, ett uttryck liknande kontinentalsängens fast nättare.

Till alla våra fyra modellserier har du möjlighet att välja till fina accessoarer till din säng. Lite mer begränsat urval till ENTRE och större urval till de övriga modellerna. Välj till gavel, gavelkuddar, multificka och sänglåda i samma vackra och tidlösa färg som sängen - viktiga inredningsdetaljer som ger sovrumet en komplett och samstämd helhet.

Välj din bäddmadrass med omsorg

Vi vet hur viktigt det är med en bra bäddmadrass för att göra en bra säng fulländad. Därför är redan våra enklare bäddmadrasser av mycket hög kvalitet. Men det är bara du själv som kan bedöma vilken bäddmadrass som känns bäst för dig. Provligg olika bäddmadrasser och bedöm vilken som du trivs bäst med.

Tänk på att det ofta är värt att satsa på en bra bäddmadrass då den betyder mycket för din sovkomfort. Det finns olika typer av stoppning att välja på. Softex brukar beskrivas med ord som följsamhet och mjukhet och Kallskum med ord som stadga och stabilitet. Vilken som är bäst för dig bestämmer du genom att provligga och uppleva vad som känns bra för dig.

EKENS Bäddmadrasser
En bra bäddmadrass förhöjer känslan i en riktigt bra säng. Ekens bäddmadrasser är utvecklade och anpassade till våra sängar för att ge perfekt sovkomfort och skönaste tänkbara sömn. Du väljer mellan madrasser med olika karaktär, utseende och egenskaper.

Unika funktionsbäddmadrasser
Funktionsmadrasserna ger förutom ljuvlig sovkomfort också specifika funktioner. De är vetenskapligt utvecklade och har egenskaper som kan göra din sömn bättre.

Ta dig tid att provligga

Att välja säng handlar mycket om din personliga upplevelse och dina preferenser. Det ska helt enkelt kännas bra att ligga i sängen samtidigt som du naturligtvis ska trivas med sängens utseende och tillbehör.

Tag gärna hjälp av en duktig sängförsäljare när du skall välja rätt säng för just dig. Hitta först rätt komfortnivå på en sängmodell du vill prova och lägg dig sedan som du brukar när du går till sängs; hopkurad i fosterställning, i framstupa sidoläge eller på rygg med händerna under huvudet – bara du själv vet vilken sovställning just du föredrar och vad du upplever som bekvämt. Provligg flera sängar och ligg gärna en längre stund för att verkligen uppleva sängarna.

Prova också olika kombinationer av säng och bäddmadrass - bäddmadrassen påverkar i stor utsträckning känslan så var inte rädd för att be din sängsäljare att byta bäddmadrass.

Här hittar du din butik

Sömn och välbefinnande

Forskare världen över är eniga om att vi fortfarande vet mycket lite om sömn och om vad som händer i hjärnan när vi sover. Det man vet är att sömnen är ytterst viktig och att den påverkar vårt liv på många sätt.

Vi på Ekens följer noga forskning och teknikutveckling för att ständigt förbättra din sovkvalitet för vi vet att en bra säng är grunden för god sömn och att god sömn ger ett skönare liv. Den senaste innovationen är vår unika MLB-konstruktion som tagit sovkomfort till en helt ny nivå.

Sömn är viktigt för vår återhämtning.
När vi sover sjunker kroppstemperatur, blodtryck och puls. Insöndringen av stresshormonet kortisol minskar och ämnesomsättningen går på sparlåga. Under sömnen sker också viktiga uppbyggnadsprocesser. Det sker en ökad bildning av tillväxthormon, som stärker muskler och skelett, och immunsystemet aktiveras. Inlärning och minnesfunktioner påverkas, framför allt under REM-sömnen.

Dina hjärnfunktioner blir bättre
En tillräcklig sömn som innehåller alla sömnfaser effektiviserar och höjer livsglädjen. Du njuter mer av varje dag!

Ditt minne förbättras
I sömnen filtreras de onödiga minnesfragmenten från de viktiga och minskar belastningen på minnet. Då skapas det utrymme för det väsentliga. Din hjärna kommer att fungera bättre efter en god natts sömn.

Du håller lättare vikten under kontroll
Vid sömnbrist skriker kroppen efter snabb energi. Begäret efter skräpmat är bekant för många bland annat efter festande och dålig sömn.

Du kan leva längre
Allvarlig sömnbrist ökar risken för folksjukdomar. Undersökningar visar att stress, fetma och dåliga sömnvanor i samhället har lett till att bland annat vuxendiabetes och sömnapne har blivit vanligare.

Du kan öka din kreativitet
Kreativitet förutsätter ett tillstånd där hjärnan mår bra. Det förutsätter att man är utvilad.

Du lär dig snabbare
När hjärnan filtrerar bort onödiga minnesfragment i sömnen förbättras inlärningsförmågan, eftersom den onödiga informationen raderas ut.

Du ser fräschare och snyggare ut
Att man ser fräschare och bättre ut efter natts god sömn vet alla.